Utrusta bilen med första hjälpen kit

Det är många saker som är bra att ha med sig i bilen i alla lägen. En av de saker som du alltid bör ha med dig är ett första hjälpen kit. Skulle du någon gång vara med om en bilolycka eller om du bevittnar en sådan kan du snabbt hjälpa till med första hjälpen tills blåljuspersonal är på plats.

Det är också bra om du ska ut med familjen på en utflykt eller bilresa och någon gör sig illa. Lite plåster, sårrengöring och en gasbinda kommer du långt med om det är mindre sår som behöver bli omplåstrade.

Andra bra saker att ha i bilen

Du bör alltid ha med dig ett reservdäck och en domkraft när du är ute och kör bil. Då kan du själv enkelt byta ett däck om du skulle få punktering. Det kan vara ganska drygt att behöva vänta i timmar på en bärgningsbil för en punktering. Oavsett vad du behöver till bilen kan du skaffa det hos https://www.mekster.se.

En liten låda med proviant är en annan bra sak att ha i bilen, speciellt om du befinner dig en bit ifrån bebott område. Skulle något inträffa och du blir fast i bilen kan vatten och lite mat, vara räddaren i nöden.