Känn dig trygg på jobbet

Det är viktigt att du känner dig trygg på din arbetsplats. En bra arbetsmiljö ska gynna både god hälsa, trygghet och trivsel. Du ska inte riskera att få några skador av ditt arbete. Därför är det viktigt att du känner dig trygg med de arbetsuppgifter du utför dagligen.

Det är vanligt att arbeta hemma efter pandemin och då är det arbetsgivarens skyldighet att se till så att du har en bra arbetsmiljö även hemma. Är det så att du inte trivs med din arbetsmiljö ska du kunna vända dig till närmast ansvarig på din arbetsplats. Deras uppgift är då att sätta in åtgärder för detta.

Säkerhet i hemmet

När du befinner dig i hemmet är det också viktigt att du känner dig säker. Om du söker online så kan du finna en del prylar du kan köpa för att känna dig trygg. Här kan du hitta allt från reflexväst till lås för möbler så att dina barn inte skadar sig. Säkerhet kan handla om allt från att ha ett bra hemlarm till att du ska kunna skydda dina ägodelar som till exempel din cykel. Med rejäla cykellås kan du låsa fast den så att den inte blir stulen.