Bra och säkra arbetskläder

Oavsett vad du arbetar med är det viktigt att ha rätt kläder för arbetet. Oftast får du arbetskläder av din arbetsgivare, men i vissa fall får du köpa dem själv. Om du utför arbete hemma är det en bra idé att använda rätt arbetskläder för din egen säkerhet.

Regler gällande arbetskläder

Det är viktigt att du som anställd följer reglerna som din arbetsgivare ger för arbetskläder, de finns för din säkerhet. Arbetskläderna är speciellt anpassade för ett speciellt arbete, därför bör du använda kläder som passar arbetet. Till exempel används skor med stålhätta när det finns risk att tappa tunga objekt på tårna. Vid vägarbete använder du gula eller orange kläder med reflexer för att synas för bilister.

Arbetskläder hemma eller till dina anställda

Om du är ansvarig för inköp på företaget eller om du vill handla arbetskläder åt dig själv är det bra att kolla på alternativen. XL Kläder har ett stort utbud för dig som söker arbetskläder åt ditt specifika arbete. Oavsett om det är på företagsbasis eller för hemmafixaren.

Rätt storlek för dig

Se till att använda rätt storlek på arbetskläderna. Kläderna du använder är en del av din utrustning och måste därför passa dig för att skapa så stor säkerhet som möjligt.