Säker webbshopping

Att handla säkert på nätet är något vi alla vill. Det kommer fler och fler webbshoppar ut på Internet och vi kan välja och vraka bland diverse produkter. Det gäller att vara vaksam när man surfa in på en webbshop. Det är väldigt enkelt att handla på nätet, ett par klick och vänta några dagar så har du produkten hemma i brevlådan.

Om det är första gången du handlar i en webbshop, kontrollera att företaget har en fysisk adress och telefonnummer. Finns det en policy för företaget och har den en fungerande kundtjänst. Kan du returnera varan om så skulle vara fallet. Kolla vilken leveranstid som gäller, om du inte hittar den på webbplatsen ring och undersök hur lång leveranstiden är. Kolla upp vilka betalningsmetoder som finns, kan du betala direkt via din bank eller kontokort. Är webbplatsen krypterad så att ingen tredje part kan läsa vad som händer på sajten, du ser detta om det står https och inte http i början på webbadressen.

Kodmyran är ett företag som säljer säkra webbshoppar, dels har dom erfarenhet av att driva egna webbshoppar och därmed fått erfarenheten hur en shop ska vara uppbyggd.

Konsumentverket har satt upp en checklista för dig som tänker handla på Internet, där får du bra information om vad du bör tänka på när du handlar för första gången i en webbshop. Du kan också kolla upp om företagets webbshop finns med på Trygg E-handels lista för certifierade butiker, är shoppen godkänd från Trygg E-handel så kan webbshoppen stoltsera med ett intyg i deras butik. Den brukar vara väl synlig på första sidan.