Pålitlig shopping online

Här kommer de bästa tipset när du ska välja en shoppingsajt för att vara säker på att du får bra produkter och handlar från en säker sida: 

  • Håll koll på att sajten har en URL som innehåller https, åtminstone när du ska logga in eller betala för söker. S:et på slutet står för ”secure” och det betyder att all information som matas in på sajten krypteras innan den skickas vidare.
  • Kolla om de låter personer recensera eller kommentera på deras sajt och deras produkter. Se vad andra personer som har beställt har att säga om företaget och produkten.
  • Du bidrar till en mer hållbar vardag genom att handla ekologiska och miljömärkta kläder. Dessa kan så klart vara kostsamma när man är van att handla på H&M eller liknande. Genom att använda sig av rabattkoder som man kan hämta på nätet, får man billigare pris på sina ekokläder.
  • Om du besöker en ny butik, studera gärna texten noggrant. Det finns en del bedragare där ute och oftast kan man se detta genom att sajten är gjord i all hast och speciellt att texten har många grammatiska fel. Den kan till och med vara direkt översatt genom Google Translate vilket ger konstiga meningar som man inte riktigt ser förrän man studera texten lite närmare.
  • Undvik att handla på butiker som säljer enbart utländska produkter från utvecklande länder såsom Kina eftersom man inte vet hur produkten har fastställts eller vilken kvalité man får. Ju billigare en produkt är, desto större risk att den är av sämre kvalité och producerade av människor som inte för en rättfärdig lön för sitt arbete.