Spela ansvarsfullt

Penningspel har i alla tider varit en lockelse för många av oss. Både i större och i mindre skala, de flesta har nog drömt om att vinna ”den där storvinsten” som gör att du kan säga upp dig från arbetet och göra allt du vill i livet. Ansvarsfullt och rimligtDet du förmodligen känner till är att det är bara en bråkdel av alla spelare som någonsin kommer att ha den turen, för oftast så är det ren tur som ger de där allra största vinsterna. Sen finns det förstås sätt att bli skicklig på en del spel och tillskansa sig kunskaper så att oddsen att vinna blir bättre.Men man måste vara medveten om att de flesta spel är sådant man inte själv kan styra utgången på, och låter man då spelandet gå överstyr. ja då kan man hamna i knipor. Det är också därför som i princip alla spelsidor har information om att spelandet måste vara ansvarsfullt och rimligt utifrån vad du har råd med och vad du faktiskt har tid med. När det inte längre är ett nöje, utan snarare en kamp för att vinna tillbaka det du förlorat, då kan det börja betraktas som ett problem.

Riktlinjer att utgå ifrån

Det finns en del goda råd att ha i åtanke, det är goda råd som vi läser om på Casino Cosmopols sida som man kallar för ”Spelglädje kräver ansvar”. De lyder ungefär som följer:

  • Innan du börjar att spela, bestäm dig då för en summa som högst ska spela för. Det ska vara en summa som du vet om att du har råd att förlora utan att det blir större negativa konsekvenser på din ekonomi. Överstig aldrig summan.
  • Spela aldrig för större summor än du kan berätta om för din familj och dina vänner.
  • Har du förlorat så har du, försök inte att vinna tillbaka förlusterna, då blir de i regel bara ännu större.
  • Ta aldrig någonsin lån för att kunna spela.

Har du, eller känner du någon som behöver stöd för sitt spelande, ring stödlinjen på 020 – 819 100.